Střední Amerika 06 Costa Rica Tarrazú zrnková káva 300g

Střední Amerika 06 Costa Rica Tarrazú 100% Arabica (čokoláda, oříšky, peckové ovoce)
Kostarika produkuje kávu známou jako „classic cup“. Chuť je příjemně jemná s citrusovou aciditou a jemnými čokoládovými tóny. V poslední dekádě se však mnoho zdejších pěstitelů pasuje s produkcí mimořádných káv. Pěstitelé zkoušejí různé způsoby pěstování a zpracování kávy s cílem získat unikátní a častokrát až zvláštní chuť. Kromě toho se farmáři potýkají s výrazným zájmem developerů o odkup půdy za účelem výstavby zejména v oblasti San José. Chudí farmáři jen těžko odolávají nadnárodním korporacím, které je doslova nutí odprodat své plantáže.

Území Tarrazú v oblasti San José nacházející se na jihu země žije z produkce a exportu kávy, která se pěstuje v nadmořské výšce 1400 – 1500 m. Vulkanická půda nabízí vhodné podmínky k jejímu růstu. Místní klima pomáhá k dosažení vysoké kvality kávy. Od prosince do dubna převládá období sucha (a zároveň i sběru), zatímco období dešťů na tyto plantáže zavítá až v květnu a trvá do listopadu.
Dostupnost Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
13.3.2025
Možnosti doručení
Kód: 1126
289 Kč 258,04 Kč bez DPH
Střední Amerika 06 Costa Rica Tarrazú zrnková káva 300g

Nízké cenyZaručujeme dostupné ceny

Vše sklademDoprava zdarma od 5 000 Kč

Exkluzivní výběrVelký výběr exkluzivních produktů

Rychlé dodáníDoručení do druhého dne

Začátky pětování kávy v Kostarice
Historie kávy z Kostariky sahá do konce 18. století, kdy si první farmáři uvědomili, jaké ideální klimatické a půdní podmínky jim jejich země nabízí pro pěstování kávy. S pomocí vlády a investic z Británie se produkce naplno rozběhla v 19. století. Jako v mnoha dalších zemích Střední Ameriky hrála velkou roli v reputaci kávy z Kostariky právě vnitřní ekonomická situace státu. V roce 2006 dosáhl export kávy z Kostariky 3. příčku.

Káva je zpracovaná mokrou metodou (washed)

Z kávových zrn se po sklizni odstraní slupka i s částí dužiny. Zrna jsou následně umístěna do velkých nádob s vodou pro potřebnou fermentaci. Následně se káva promyje, čímž se dužina odstraní úplně. Očištěná zrna se nasypou do vodních kanálů, kde se rozdělí na základě své hustoty na kvalitnější (klesnou na dno) a méně kvalitní (plavou na hladině). Nakonec se káva nechá vyschnout na slunci nebo v sušičkách. Tato metoda je finančně náročná, protože má vysoké nároky na zásobování pitnou vodou, jakož i zajištění strojů na odstraňování dužiny, nádob na fermentaci, či vybudování vodních kanálů.

Složení: 100% Arabica

Doplňkové parametry

Kategorie: Pečlivě pražená káva
datum_expirace: 27.01.2027

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola