Střední Amerika 06 Costa Rica Tarrazú zrnková káva 300g
Území Tarrazú v oblasti San José nacházející se na jihu země žije z produkce a exportu kávy, která se pěstuje v nadmořské výšce 1400 – 1500 m. Vulkanická půda nabízí vhodné podmínky k jejímu růstu. Místní klima pomáhá k dosažení vysoké kvality kávy. Od prosince do dubna převládá období sucha (a zároveň i sběru), zatímco období dešťů na tyto plantáže zavítá až v květnu a trvá do listopadu.
Nízké cenyZaručujeme dostupné ceny
Vše sklademDoprava zdarma od 5 000 Kč
Exkluzivní výběrVelký výběr exkluzivních produktů
Rychlé dodáníDoručení do druhého dne
Začátky pětování kávy v Kostarice
Historie kávy z Kostariky sahá do konce 18. století, kdy si první farmáři uvědomili, jaké ideální klimatické a půdní podmínky jim jejich země nabízí pro pěstování kávy. S pomocí vlády a investic z Británie se produkce naplno rozběhla v 19. století. Jako v mnoha dalších zemích Střední Ameriky hrála velkou roli v reputaci kávy z Kostariky právě vnitřní ekonomická situace státu. V roce 2006 dosáhl export kávy z Kostariky 3. příčku.
Káva je zpracovaná mokrou metodou (washed)
Z kávových zrn se po sklizni odstraní slupka i s částí dužiny. Zrna jsou následně umístěna do velkých nádob s vodou pro potřebnou fermentaci. Následně se káva promyje, čímž se dužina odstraní úplně. Očištěná zrna se nasypou do vodních kanálů, kde se rozdělí na základě své hustoty na kvalitnější (klesnou na dno) a méně kvalitní (plavou na hladině). Nakonec se káva nechá vyschnout na slunci nebo v sušičkách. Tato metoda je finančně náročná, protože má vysoké nároky na zásobování pitnou vodou, jakož i zajištění strojů na odstraňování dužiny, nádob na fermentaci, či vybudování vodních kanálů.
Složení: 100% Arabica
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečlivě pražená káva |
---|---|
datum_expirace: | 27.01.2027 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.